dissabte, 22 de desembre del 2007

Les propostes d'any nou

Una de les propostes és escriure una mica més sovint en el blog perquè hi han hagut algunes "queixes". Espero tenir una mica més de temps ara que en Ciril ve cap a aquí perquè la vida de "marujeo solteril", postdoc i de persona-que-no-s'entera-gaire-de-l'alemany és una mica esgotadora. Clar, a més a més les relacions socials no les vull deixar de banda...

Bueno, bueno, i com em van les coses? doncs la veritat és que no em puc queixar. A la feina em va prou bé, el jefe està content i l'ambient al laboratori està prou bé. Ja se m'han assignat algunes brometes personalitzades i vaig coleccionant paperets amb les conyetes davant del meu escriptori jeje. Ara fa ja un meset ha arrivat una nova postdoc i l'han posat al meu costat de l'escriptori i xerrem bastant. Sort! perquè amb el muermo de xino que tinc a la vitrina de treball i a la taula era una mica avorrit. El pobre em sap greu perquè després de 3 mesos encara no s'entera de res... és de la xina profunda. Però, clar, si tu li expliques les coses et diu que: "si si" i després te n'adones que no ha pillat una merda doncs al final te'n canses. Això si, es va integrant poc a poc i ara ja comença a saber utilitzar els coberts (i no estic de broma, va en serio).

Pel laboratori hi han més canvis. Ara se n'ha anat un postdoc i fa poc un va llegir la tesi. La tesi va estar bé i els regals van ser bastant personalitzats jeje. Li vam fer uns "pases" per anar a esquiar, una pel·li porno de la Heidi (hi ha la seva historia al darrera) i una camisa de força signada per tothom (es que diu que tothom que entra en el lab acaba una mica malament del cap i que se'ns hauria d'endur amb una camisa de "m'estimo a mi mateix"). Doncs els seus desitjos són ordres!

De l'alemany poquet a poquet em vaig enterant... les classes crec q han anat bé i ara puc dir coses bàsiques per moure'm. El problema és el dialecte de suïssa... parlen fatal!! I clar, com estem en aquest lloc on no parlen "hoch-deutsch" (alemany estandard) doncs el meu amic invisible em va regalar un diccionari Suís Alemany-Alemany-Anglés jeje Oju el títol del dicionari "Chuchichäschtli" que vol dir armari de la cuina (ejem). A més a més em va regalar també un libre de contes tradicionals espanyols on a la pàgina de l'esquerra el text està en castellà i la de la dreta està en alemany estandard. Jo al meu amic invisible li vaig fer la pel·licula dels Simpsons i, com haviem d'endevinar qui era el nostre amic invisible, ell ho va saber en un segon!! Jo amb el meu vaig trigar com una mica més... fins que m'ho va dir!

Bueno, i l'amic invisible el vam fer el dia del sopar de nadal. Com el jefe és una mica rata doncs es veu que cada any ho fem en una sala de la universitat habilitada amb cuina i tot. Hi ha un del grup que li encanta cuinar i fer banquets i es va currar tot el sopar per 21 persones! Li va quedar molt bé i a sobre ho vam ambientar que t'hi cages amb musiqueta de fons, floretes, detallets, etc. Ui! i la molt burra de mi va i m'apunto a fer una obra de teatre mig en alemany mig en anglés!!! ho vaig passar canutes amb l'alemany perquè no tenia ni idea del que estava dient i a vegades em travava. Això si, els altres s'ho van passar bé perquè se'n van riure.

Després de la feina doncs altres activitats són fer la cerveseta. La veritat és que deu n'hi do el que estic bebent aquí.... però que més es pot fer quan a les 17h ja és fosc i fa un fred que t'hi cages (entre -2 i -5º C)?? Després el cap de setmana és diferent. Ja he anat a esquiar, a fer raquetes, quan ve el Ciril fem alguna excursioneta i també descansar una mica a casa i fer-me menjars no tant de supervivència com els del dia a dia. També entre setmana ara quedo amb un grup de "expats" (extrangers) i fem alguna activitat com anar al cine, etc. De les coses a destacar és la quedada per veure el famosissim mercat de la ceba de Berna (zwibelemärit)!!!! És un dels actes més important de la ciutat i gent de fora ve a veure-ho. Total, tendes i tendes plenes de cebes ornamentals però enlloc no pots trobar cebes normals per menjar (?). Fan figures, coses per penjar a la paret, pastissos, etc. A més a més la gent hi va a les 6 del mati. Jo no m'ho creia i quan vaig quedar a les 6 em pensava que m'hi trovaria 4 gats i va i em trobo una juerga considerable en comparació amb Berna en estat normal. Total, curiós de veure però segueixo dient que són cebes.

Doncs això és tot (crec) del resum. Aquí us poso unes quantes fotos. Són petites però les podeu fer més grans si cliqueu a sobre. Petons a tots i fins aviat!

> Sopar de nadal















> Altres: 1) a la ONU 2) Llac Lemans des de Montreux 3) Al laboratori i sense bata!! 4) fent una cerveseta 5) primer dia d'esquí 6) excursió amb raquetes 7) figures maquíssimes del mercat de la ceba


















4 comentaris:

Júlia ha dit...

Jo també m'afegeixo a les "queixes" de que no escrius prou al blog! ens has de mantenir informats! per cert, que supermegallarg que tens el cabell, no? tic flipant... a veure si ens veiem un dia d'aquests per Barna.

Anònim ha dit...

Jo ja hem vaig queixar personalment crec i si no ho faig ara, de fet ja em pensava que ja l'havies abandonat i fins avui no he tornat a entrar, així per casualitat i ... mira que be¡¡¡ em trobo un post nou.
Que segueixo tot bé ¡¡ ara que tens el Ciril per allà, serà més 'llevadero'..
petons

mar

Anònim ha dit...

ai ai ai aquests proposits d'any ou .... amb el primer de tots ja no anem del tot be...
a veure si tornes a escriure de tant en tant
mar

Anònim ha dit...

3 messos després dels bons proposits d'any nou et comunico que trec la teva pàgina dels meus "favoritos" perquè te renuevas menos que Jordi Hurtado, hooooool...

jordi